29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub scoort tien keer tegen buurman DESZ

Geplaatst op: 14 oktober 2014

Philip Ties kapt DESZ-verdedigers uit

Sportclub Genemuiden liet dinsdagavond geen spaan heel van streekgenoot DESZ: 2-10 Het oefenduel werd in de eerste helft twee keer langdurig onderbroken. Na een kwartier en na 35 minuten vielen de lichtmasten uit. Voor de eerste onderbreking had Herman van Dijk  Genemuiden al op voorsprong gezet.

Korf kreeg eerst een kans, Siebren Visscher zette goed door een Van Dijk kon binnentikken. Direct na de terugkomst van de teams scoorde hij nog een keer, zodat Sportclub al snel met 0-2 leidde. Bremmer maakte zijn rentree in de basis en bezegelde dat na met de 0-3 uit een snoeiharde kopbal. Toen Robert Elken daarna rood kreeg voor een pittige overtreding op Job van Dalfsen was het duel definitief beslist. Tot overmaat van ramp viel opnieuw het licht uit. Voor de arbiter terecht het besluit om na 35 minuten maar voor de rust af te fluiten.

Ook daarna ging Sportclub gretig door. Een vrije trap van Rotman raakte de lat, maar Anne van der Kolk kon de 0-4 binnenwerken. Ongetwijfeld onder het oog van veel leerlingen van het Agnieten College, waar Van der Kolk gymleraar is. Ex-Sportclub-speler Danny Moorman maakte de stand kort daarop iets dragelijker voor de Sluzigers: 1-4. Genemuiden was echter niet van zins gas terug te nemen en via opnieuw Herman van Dijk en invallers Sijmon Eenkhoorn stond het ineens 1-6. Verdediger Tissingh mocht vervolgens de 1-7 en 1-8 aantekenen.

Met een prachtige vrije trap zorgde Erik Rotman daarna voor nummer negen en zette uit een strafschop de bijna legendarisch te noemen 1-10 op het Sluziger scorebord. Ook Danny Moorman mocht daarna uit een penalty scoren: 2-10 en dat was meteen de eindstand. Het verschil tussen Topklasse en top van de tweede klasse is blijkbaar veel groter dan sommige inwoners van Zwartsluis dachten.