Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spectaculaire achtervolging in Oldebroek

Geplaatst op: 14 oktober 2014

Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag na een wilde achtervolging een 28-jarige man uit Oldebroek aangehouden. Hij probeerde in zijn woonplaats aan een politiecontrole te ontkomen. Surveillerende agenten zagen omstreeks 04.45 uur over Zuiderzeestraatweg en wilden een passerende automobilist controleren. Deze ging er, ondanks het stopteken van de politieauto, direct vandoor.

Er volgde een achtervolging waarbij de bestuurder onderweg met zijn auto over een verkeersdrempel werd gelanceerd. De vonken vlogen er vanaf. Kennelijk raakte de auto hierdoor beschadigd, want bij Ds. Otto Veeninglaan kwam deze tot stilstand.

De bestuurder ging er direct te voet vandoor en kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor en de auto is in beslag genomen. Tegen hem wordt na afloop van het onderzoek proces-verbaal opgemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500