Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De ‘Clausstraat’ gaat dicht

Geplaatst op: 15 oktober 2014

Locatie Clausstraat sluit. Foto Erik Eenkhoorn

De locatie van Philadelphia aan de Clausstraat gaat sluiten. Dat meldt De Stadskoerier vanavond. Negen bewoners gaan verhuizen. Vier cliënten wonen vanaf 1 januari in een vleugel van De Meente. Daarvoor wordt de nieuwe stichting Akkerwinde opgericht. De andere vijf gaan naar het Spil, een andere locatie in Genemuiden.

Akkerwinde is nodig omdat ouders van cliënten zich al enige tijd zorgen maakten over het wonen aan de Clausstraat. Die locatie is niet echt ingericht voor ouderen vanwege de trap. Een paar jaar geleden viel al iemand van de trap die daarna in IJsselmuiden moest revalideren. Toen al deden ouders de oproep om naar een andere locatie uit te kijken.

Vanwege de crisis zit nieuwbouw er niet meer in. Met de verhuizing naar De Meente is nu een goed  alternatief gevonden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500