Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidense in de race voor ‘Mooi Mens’-verkiezing

Geplaatst op: 15 oktober 2014

Anita Spanninga uit Genemuiden is genomineerd voor de Mooi Mens Verkiezing 2014, dé verkiezing waarbij zorgmedewerkers met mooie eigen initiatieven in het zonnetje worden gezet. Zij behaalde deze nominatie vanwege de Beweegtuin die zij met haar medestudenten van het Deltion College Zwolle bedacht om ouderen van Woon-, zorg- en dienstencentrum Nieuwe Haven in Zwolle meer bewegingsmogelijkheden te bieden. Vanaf vandaag kan er op Anita en de negen andere genomineerden gestemd worden via www.mooimensverkiezing.nl. Op 8 november maakt Anita Witzier in Studio 21 in Hilversum de winnaar van de Mooi Mens Verkiezing 2014 bekend.

anitaDe overheid wil dat mensen die zorg nodig hebben zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarmee ontstaat het risico dat zij vereenzamen. Om dat te voorkomen, begon leerling verzorgende Anita Spanninga samen met vier medestudenten een beweegtuin. Daarin is van alles te doen om gezond en fit te blijven, voor de bewoners van Nieuwe Haven én voor de buurt. Anita wil van haar beweegtuin dé ontmoetingsplek in de wijk maken. Want zowel bewegen en sporten als een sociaal netwerk is belangrijk om je zelfstandigheid te behouden. De beweegtuin moet hiervoor het platform worden. Anita werkt zelfs aan een speciale buurtapp om het contact tussen cliënten en buurtbewoners te versterken.

“In de zorg moeten we meer aandacht hebben voor al het moois om ons heen. Door goed samen te werken met wijkbewoners en lokale organisaties valt nog zoveel meer uit de wijk te halen! Voor cliënten én de buurt!,” aldus Anita. Meer informatie over Anita is te vinden op haar persoonlijke facebook-pagina.

Mooi Mens Verkiezing 2014
Van 9 september tot en met 1 oktober konden door cliënten, collega’s, werkgevers, vrienden en familie op mooimensverkiezing.nl zorgmedewerkers worden aangemeld. Uit de 338 aanmeldingen heeft de vakjury tien genomineerden geselecteerd. Dit jaar bestaat de vakjury uit juryvoorzitter Monique Kempff, Stichting IZZ-bestuurslid namens beroepsvereniging voor verpleegkundigen NU’91, Jim van Geest, bestuursvoorzitter van de Florence Zorggroep en Ellen Sijbers, Mooi Mens 2013.

Vanaf vandaag tot en met 7 november kan heel Nederland op de genomineerden stemmen. Op 8 november reikt Anita Witzier aan het eind van de Inspiratiedag voor de Zorg van Stichting IZZ een publieksprijs en een vakjuryprijs uit. De publieksprijs gaat naar de zorgmedewerker die de meeste stemmen heeft gekregen op de website en likes via Facebook. De vakjury kijkt naar de impact van het initiatief of project van de Mooi Mens voor de zorg in Nederland. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt de officiële titel Mooi Mens 2014.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500