Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Duurzame Huizenroute

Geplaatst op: 17 oktober 2014

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 25 oktober 2014 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open. Op deze dag delen zij graag hun kennis en ervaring over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Ook in de gemeente Zwartewaterland stellen een aantal huiseigenaren hun woning open. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen. De ervaringsverhalen leveren een schat aan informatie op voor mensen die zelf aan de slag willen. Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl/zwartewaterland voor de deelnemers.

Veel mensen willen wel aan de slag met het energiezuinig maken van hun woning, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Binnenkijken bij iemand in de buurt kan dan heel waardevol zijn. De gemeente Zwartewaterland is blij met de huiseigenaren van Katoenweversgilde 26 en Welhaak 5 in Hasselt dat zij hun duurzame ervaringen willen delen. “Als gemeente Zwartewaterland vinden wij het belangrijk dat mensen elkaar de mogelijkheid geven om elkaar te inspireren. Wij ondersteunen daarom dit initiatief van harte. Goede oriëntatie is het halve werk!” aldus wethouder Speksnijder.

Organisatie

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door groene energieleverancier Greenchoice en een groot aantal Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500