Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Challenge Andre Feenstra op tv

Geplaatst op: 18 oktober 2014

De IJsland Diabetes Challenge is zondag 26 oktober om 11.30 uur voor het eerst op televisie. Andre Feenstra is daarin een van de hoofdrolspelers. De acht afleveringen laten zien hoe twaalf mensen met diabetes onder begeleiding van oud topvolleyballer Bas van de Goor en zijn medische team in het onherbergzame IJsland de strijd aangaan met de natuur, de elementen én hun diabetes: hoe ga je 24/7 met diabetes om, buiten je comfort zone?

Ze ervaren ze dat extreme inspanning en diabetes prima samengaan en dat ze meer grip krijgen op hun aandoening. Als je beweegt, krijg je je suikerspiegel beter onder controle en dat maakt je leven een stuk aangenamer!

Het traject dat de challengers afleggen is lang en zwaar. Het begint allemaal met een strenge medische keuring en daarna volgen maanden van training. Zijn ze uiteindelijk allemaal fit genoeg om de zware tocht in IJsland af te leggen? Het parcours liegt er niet om. Steile hellingen waar je soms aan kettingen omhoog of omlaag moet, sneeuw- en lavavelden van soms kilometers lang, ijskoude rivieren die doorwaad moeten worden, vulkaankraters, mist, regen en kou. Ver weg van de bewoonde wereld. En dat zes dagen lang, tien uur lopen met volle bepakking, zonder enig comfort.
Kijk voor meer informatie op www.idc2014.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500