Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw record voor Theaterwandeltocht

Geplaatst op: 18 oktober 2014

Foto's Klaas van der Linde

Bijna achthonderd mensen wandelden zaterdagavond mee tijdens de Theaterwandeltocht rondom Sint Jansklooster. Dat is een nieuw record voor de organisatie. Tot dusver lag dat onder de zeshonderd wandelaars. Het evenement wordt georganiseerd door de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster, ook verantwoordelijk voor het Bloemencorso.

De Theaterwandeltocht is voor de vierde keer gelopen. De eerste editie ontstond met de constatering dat Sint Jansklooster een echt wandeldorp is. Veel inwoners lopen ’s avonds een rondje door de mooie omgeving. Tijdens de Theaterwandeltocht zien ze op het parcours van ongeveer vijf kilometer gekke, bijzondere en grappige acts. Vooral de corsogroepen zorgen daarvoor. Na vier jaar zijn het allang niet meer alleen dorpelingen die meelopen. Het evenement krijgt steeds meer bekendheid in de regio.

Het evenement groeit elk jaar wat groter. Dit jaar was het voor het eerst stralend weer, waardoor de animo nog groter was dan in andere jaren. Wandelaars zagen dit jaar op vijftien locaties rondom het dorp de acts. Na afloop konden ze soep eten in het dorpshuis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500