Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Honderden mensen leren reanimeren

Geplaatst op: 21 oktober 2014

Ruim 470 inwoners van Veiligheidsregio IJsselland leren zaterdag reanimeren in een van de 17 brandweerkazernes in de regio of op een andere locatie. De campagne ‘Heb jij al een reanimaatje?’is daarmee in ieder geval qua deelnemers al een succes. GHOR IJsselland organiseert de regionale reanimatiedag in samenwerking met afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis, EHBO-verenigingen en AED/reanimatiestichtingen.

De regionale reanimatiedag maakt deel uit van het project Eerste Hulp van de GHOR, gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners en daarmee op het vergroten van de veiligheid in IJsselland. Een van deze deelnemers is Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen en portefeuillehouder GHOR. Hij vond zijn ‘reanimaatje’ via Twitter en neemt deel aan de ochtendgroep in Kampen. Om 12.30 uur reikt Lieke Sievers, brandweercommandant / voorzitter directie Veiligheidsregio IJsselland, de certificaten uit aan dit ‘klasje’.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500