Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schilderij ‘Esperanza’ voor Hoeksteen

Geplaatst op: 22 oktober 2014

Foto's Pieter Polman

De groep Esperanza Bolivia overhandigde woensdag een bijzonder schilderij aan basisschool De Hoeksteen in Hasselt. Het gaat om een kunstwerk van weeskinderen van Casa Amor, het weeshuis waar Esperanza in de zomer een paar weken werkte. Destijds namen ze ook een schilderij van de kinderen van De Hoeksteen mee.

Hendrik Leppink liet woensdag eerst de foto’s zien die Pieter Polman (fotograaf Genemuiden Actueel) in Bolivia heeft gemaakt. De kinderen van groep 1 wisten nog goed dat ze het schilderij hadden gemaakt. Ze vonden het leuk dat de Boliviaanse kinderen als antwoord ook een kunstwerk hadden gemaakt. Dat komt nu in een van de Hasselter klaslokalen te hangen. “Mooi om te zien hoe twee werelden verbonden zijn”, aldus Esperanza.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500