Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Slagwerkers naar Schiedam

Geplaatst op: 26 oktober 2014

Komende zaterdag is Sport- en Evenementenhal Margriet in Schiedam weer gevuld met honderden enthousiaste muzikanten die deelnemen aan de 24ste editie van dit volgens de reglementen van de KNMO georganiseerde concours, het zogeheten Marching and Music Contest. De slagwerkers van Hasselts Fanfare mogen niet ontbreken. Van 9.30 uur tot 17.30 uur wisselen slagwerkkorpsen, blaaskorpsen en majorettegroepen elkaar af om hun kunnen te tonen en te strijden voor de felbegeerde bokaal.

Na het geweldige resultaat behaald op het Wereld Muziek Concours 2013 zijn de dames en heren slagwerkers van Hasselts Fanfare niet stil blijven zitten, maar hebben zij hun tanden gezet in wel heel pittige werken die mede door de vele tempowisselingen muzikaal, maar ook qua exercitie van hoog niveau zijn.

De ruim 30 koppige drumband van Hasselts Fanfare brengt het stuk ‘Less is more’ een lastige compositie van Richard Kamstra, die verbonden is aan het welbekende ‘Advendo’ uit Sneek. Als tweede werk wordt het fraaie ‘12 ‘o Clock and after’ van eigen instructeur Henri Timmerman uitgevoerd. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft Henri al meerdere malen hoge ogen weten te scoren met zijn topdrumband. Ieder jaar stromen er weer leerlingen door naar de drumband en het vergt dan ook steeds weer enorm veel inzet van alle slagwerkers om samen het behaalde niveau vast te houden. ‘Wij repeteren veel en zien het als grote uitdaging om met deze misschien wel een van de grootste drumbands van Nederland een perfecte uitvoering neer te zetten. Velen van ons zien het dan ook als ware topsport’, aldus tamboermaitre Jan Worst.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500