Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ZVZwartsluis behaald goed resultaat in C-competitie

Geplaatst op: 27 oktober 2014

De zwemmers van ZVZwartsluis zijn tijdens de eerste ronde van de landelijke C-competitie goed uit de startblokken gekomen. In de Vrolijkheid te Zwolle werd de strijd aangegaan met Zignea uit Emmeloord en de thuisploeg Swoll 1894.

De wedstrijd begon met de estafette’s 4 x 100 vrije slag en 4 x 50 wisselslag. Door beide teams met voornamelijk jonge zwemmers werd een prima prestatie neer gezet, en een tweede en derde plaats behaald.

Erik van der Linden wist op de 100 schoolslag en 200 vrije slag de eerste plaats te bemachtigen. Juliëtte Jansen wist op de 50 m vrije slag ook het hoogste podium te behalen. In een sterk bezet veld wist Mandy Hansma heel knap naar de vijfde plaats te zwemmen.

Pieter Jan de Vries en Christel Vinke lieten goed van zich horen bij de senioren nummers. Met meerdere podiumplaatsen behaalden ze heel wat punten voor de club. Tevens was WK triathlon athleet Elianne Huitema aanwezig en wist op de 400 vrije slag een mooie tijd te behalen.

Marit Boxum zette ook goede prestaties neer, met 2 maal een eerste plaats en een aanscherping van de NJJK limiet op de 100 rug.

Esmee Kijk in de Vegte moest uitkomen op de 100 vlinderslag en dat deed zij heel goed, een persoonlijk record van maar liefst 10 seconden. Daarnaast werd ze ook nog tweede op de 100 rugslag. Lindsey Berghuis, nog maar 11 jaar jong, moest deze middag maar liefst 3x aan de bak. Voor haar stond op het programma de 100, 200 en 400 vrije slag. Op alle drie de afstanden verbeterde zij zichzelf en scherpte haar 100 m tijd zelf aan met 3 seconden!

Na een sportieve middag werden de punten berekend, waar ZVZwartsluis met 6186,31 punten voorlopig de 16de plaats mag bezetten in de landelijke C-klasse.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500