Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe stadswandeling door Kampen

Geplaatst op: 31 oktober 2014

Waterschap Groot Salland en Ruimte voor de Rivier IJsseldelta hebben vrijdagmiddag een vernieuwde wandelroute langs de Kamper stadsmuur én waterkering gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een excursie van het symposium over watererfgoed in Kampen. Leden van de Hoogwaterbrigade Kampen van Waterschap Groot Salland overhandigden het eerste exemplaar aan wethouder Veldhoen en aan gemeenteraadslid en stadsgids van Kampen Cor Adema.

De wandelroute is samengesteld voor iedereen die geïnteresseerd is in Kampen, de oude stadsmuur en in het project Waterkering Kampen-Midden. De route voert de wandelaar in ongeveer anderhalf uur langs de vele karakteristieke elementen in de stad, waarbij de stadsmuur steeds centraal staat. In de brochure vinden wandelaars naast de route ook aanvullende informatie over de geschiedenis van de stadsmuur, de waterkering en de stad Kampen en informatie over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Wandelaars kunnen tijdens de route direct aanvullende informatie ophalen door de QR-codes uit de brochure te scannen met hun smartphone.

De wandelbrochure is vanaf volgende week gratis op te halen bij het Stedelijk Museum Kampen (Oudestraat 133), de Stadswinkel Kampen (Oudestraat 116) en bij het Tourist Info Punt Kampen (Oudestraat 41-43).

Ter introductie van de vernieuwde stadswandeling wordt op zaterdag 8 november om 11.00 en 14.30 uur een tweetal stadswandelingen georganiseerd onder leiding van stadsgids Cor Adema. Daarvoor kan men zich aanmelden bij de Stadswinkel, stadswinkel@stadswinkelkampen.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500