Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub geeft punten laat weg

Geplaatst op: 1 november 2014

Tjeerd Korf lijkt Sportclub in veilige haven te brengen. Foto's Pieter Polman

Sportclub Genemuiden speelde zaterdagmet 4-4 gelijk tegenSparta Nijkerk, terwijl het na negentig minuten spelen nog met 4-2 voor stond. In een krankzinnig slot kwam Nijkerk ver in blessuretijd langszij. “Dit mag natuurlijk nooit gebeuren en het gebeurt ons te vaak”, reageerde trainer Hans van Dijkhuizen na afloop.

De trainer zag dat zijn ploeg snel op achterstand kwam ondanks een sterk begin. Jacco Riemens kopte echter binnen het kwartier de 1-1 alweer binnen, waarna Sportclub probeerde door te drukken. Via voor de zoveelste keer dit seizoen Philip Ties werd het 2-1. Daarmee ging Genemuiden ook de rust in. Nijkerk zette daarna behoorlijk druk, maar invaller Resokario zorgde met de 3-1 voor lucht. Die situatie duurde niet lang, want Sparta reageerde onmiddellijk met de 3-2.

Daarna ging de ploeg van de Veluwe opnieuw op jacht naar de gelijkmaker, maar Tjeerd Korf leek vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde te maken. De veerkracht van Nijkerk, en de nervositeit van Genemuiden, zorgde echter toch voor een enorme kater bij alles wat groen-wit was. Een zogenoemd zespuntenduel leverde nu slechts een punt op. Bovendien liepen Flier en Tissingh tegen een schorsing op.

Zij moeten volgende week het uitduel bij Hoek, opnieuw zo’n zespuntenduel, missen.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500