Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies winnen in thriller

Geplaatst op: 2 november 2014

En dat is nummer drie op rij. Na de de volle buit gepakt te hebben tegen de laagvliegers Staphorst en ONS Snits werd afgelopen zaterdag ook de nummer vier van de ranglijst opgerold, De Weide uit Hoogeveen. Nou ja opgerold, daar leek het wel op in de theepauze. De Chouffies leidden met maar liefst 3-0 en De Weide legde nagenoeg geen strobreed in de weg voor goaltje nummer vier. Voorin etaleerden de Chouffies vorm met de balvaste Willie en Wouteros en de pijlsnelle Tommie Demouge daaromheen. De ronduit zwakke defensie van de Weide wisten niet waar ze het zoeken moesten en mochten blij zijn dat de teller stokte bij drie: 1-0 Gerwin Poenos, 2-0 + 3-0 Tomassi.

Hoewel de Weide op 2-0 wel de kans had om via een pengel terug te komen, maar het was te moeilijk voor rechtsback Pietertje (nummer 2) om van die afstand het netje te kussen.

Het telraam leek dus in de rust overuren te gaan maken. Maar niets was minder waar… De Weide startte furieus in deel twee en nam het heft volledig over en geloof het of niet, om 13:40 uur was het 3-3..!! Complete chaos en paniek maakten zich meester van de normaal solide kabouter-defensie. Niet scherp genoeg uit de kleedkamer gekomen, verkondigt dan menig trainer. Anders gezegd een cursus ‘Verdedigen kun je leren’ lijkt momenteel in voetbalstad Gaellemuun geen overbodige luxe..!!

Na de gelijkmaker leken de Hogeveners de volle winst te pakken. Maar ook hier schijn bedriegt. Want in Plopsaland werden de rugjes net op tijd gerecht en wisten via een pengel door Tomassi weer op voorsprong te komen. Daarna was het billenknijpen tot minuutje 91, maar de 4-3 werd over de eindstreep getrokken. Hatseflats, drie punctos en gestegen met stip naar de achtste positie. En ondanks het hachelijke kwartier na rust was het een prima prestatie van de Gaellemuniger kabouters.

Volgende week wacht koploper ACV in Assen voor de Chouffies. Wie weet, wordt er opnieuw gestunt. Overigens voor jullie als lezers bij deze een waarschuwing voor volgende week. Wegens absentie van beide reporters, zal er een vervangende reporter verslag doen van de match in Assen. Echter deze reporter hanteert elk weekend het ‘Chinees’ als vaste schrijf- en spreektaal. Een week ter voorbereiding dus om je te verdiepen in de Chinese letterkunde. Succes alvast..!!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500