Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politiehond grijpt inbreker

Geplaatst op: 3 november 2014

Een politiehond heeft zondagavond in Zwolle een vluchtende inbreker weten te pakken. De verdachte, een 24-jarige man uit Gouda, had ingebroken op de Tolgaarderstraat. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. Een hondengeleider van de politie was rond 20.00 uur in de wijk en zag twee mannen die veel aandacht voor woningen hadden. Hij hield hen op afstand in de gaten en zag, dat het duo op een gegeven moment via een raam bij een woning de Tolgaarderstraat naar binnen klom. De agent nam contact op met de meldkamer voor assistentie.

Als eerste kwam een tweede hondengeleider en beide agenten zagen de inbrekers naar buiten komen. Op aanroepen reageerden ze niet en beide mannen namen de benen. De hond werd ingezet en een verdachte werd direct aangehouden. Hierbij liep de inbreker wel letsel op waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld. De ander is nog voortvluchtig en de politie stelt een verder onderzoek in.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500