Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Uilenmanie’ in Genemuiden

Geplaatst op: 3 november 2014

Meerdere uilen op 1 foto. Foto's van Erik Eenkhoorn

De gevleugelde ransuilen hebben het zelf vermoedelijk niet door, maar ze zorgen voor heel wat ophef. RTV Oost nam vanochtend een bericht van Genemuiden Actueel over en dat behoort tot de best bekeken berichten op de site van de regionale omroep. Ook Genemuiden Actueel en Gaellemuun.nl (die de uilen het eerst waarnam) hebben al veel bezoekers ontvangen.

En natuurlijk lokt alle berichtgeving de nodige vogelaars met van die enorme camera’s naar de Jan van Arkelstraat, zo meldt ook de Ichthus School, waar de uilen post houden in de boom. Ze komen onder meer uit Kampen, Zwolle, Dalfsen en Zalk. Bewoners melden dat de uilen eerder elders in Genemuiden in een boom zaten. Sommige mensen waren er blij mee dat ze vertrokken, omdat de ransuilen best veel geluid maken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500