Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goud voor Eenkhoorn en Roeland

Geplaatst op: 9 november 2014

Louanne Eenkhoorn en Jenayla Roeland van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden wonnen zaterdag eerste prijzen. Ook prijzen waren er voor Joël Zwanepol, Janine Flier-Breman, Elisabeth Beens en Lisanne Kanis.  In het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters in Genemuiden vond afgelopen vrijdag vrijspringen voor jonge paarden plaats. Zaterdag was er een groot springconcours voor pony’s, waarbij circa 150 pony-combinaties uit de wijde regio goed waren voor circa 300 starts.

Jenayla Roeland pakte daar met King of the Disco de eerste prijs in het progressieve parcours in de klasse L, cat. DE. In het klassieke parcours won deze combinatie ook nog de achtste prijs. Joël Zwanepol reed Sunflower naar de tweede prijs in de klasse L, cat. D. Elisabeth Beens won de vijfde prijs met Wolina in de klasse L, cat. E. In de klasse B, cat. E pakte Lisanne Kanis met Elavsca de zevende prijs.

Louanne Eenkhoorn is – na een verplichte rustperiode door een blessure – met Clinton na een paar weken trainen weer terug op hun wedstrijdniveau. In Haarle reden ze een heel goede L2-dressuurproef en behaalden met 203 punten de eerste prijs in de gecombineerde groep van de klassen L1 en L2. Janine Flier-Breman startte met Borsato te Emmeloord in de klasse Z1/Z2. De ZWR-combinatie won met 207 punten een mooie derde prijs in deze hoge dressuurklasse.

Ook de komende weken vinden er volop activiteiten plaats in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters. Op 15 november a.s. vind er een dressuurconcours voor de Subtop van Nederland plaats, op 21 en 22 november de eerste dressuurselectiewedstrijd voor de Felix Cup en op 5 en 6 december is er paardendressuur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500