Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vijf Ajax-supporters voorgeleid

Geplaatst op: 9 november 2014

Vijf van de 31 aangehouden Ajax supporters worden in verzekering gesteld en voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vijf, behorend tot de zogenoemde vijfde generatie Ajax supporters, hebben een eerder verleden met voetbal gerelateerd geweld en zullen ook nu wederom worden vervolgd voor openlijke geweldpleging. De overige 31 Ajax supporters, waarvan twee minderjarig, hebben inmiddels een transactievoorstel in de vorm van een taakstraf van 100 uur aangeboden gekregen en zijn hierna in vrijheid gesteld. Ook de zes aangehouden PEC Zwolle supporters zijn inmiddels onder dezelfde condities heengezonden.

Alle verdachten werden op zondagmorgen 9 november rond 01.30 uur aangehouden op de kruising Meppelerstraatweg/Ceintuurbaan in Zwolle. Bij de aanhouding van de verdachten werden diverse slagwapens (stokken, breekijzers, biljartkeus en verzwaarde handschoenen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Wat de aanleiding voor de confrontatie is geweest, moet nader onderzoek uitwijzen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500