Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geslaagde uitvoering Voorwaarts Zwartsluis

Geplaatst op: 11 november 2014

Voorwaarts Zwartsluis kan terugzien op een geslaagde jaarlijkse uitvoering in een goed bezette tennishal. Onder leiding van Dethmer Jan van Heerde en Jan ter Haar begon men de avond gezamenlijk met de mars Genéve. Na de opening van de voorzitter was er een bijzonder moment; Alette van de Belt moest voor haar klarinet-D diploma als afsluitstuk een solo met orkest ten gehore brengen. De uitvoering was natuurlijk een prachtig moment omdat te doen, twee examinatoren beoordeelden haar met het werk Dancing Ebony. Ze kreeg voor haar examen een 8,5 wat een geweldig resultaat is.

De avond werd voortgezet met de Malletband onder leiding van Jan ter Haar met onder ander Bongomania met twee jonge slagwerkers Olaf Nieborg en Maarten Akkerman. Dethmer Jan van Heerde heeft de leiding over het Orkest die nummers maakten van Queen, de saxofoons traden op de voorgrond met het solo nummer Sax in the City.
De leerlingen van Voorwaarts kwamen ook aan bod met de slagwerkers die een nummer lieten horen van de bekende slagwerk groep Slagerij van Kampen wat uitstekend uitgevoerd werd, met dank aan hun docent Albert Dijkstra. Het leerlingen orkest speelden o.a. een rocknummer Asian Rock en stonden onder leiding van Ilona Slomp die al 12.5 jaar bij Voorwaarts als docente actief is en daar een bloemetje voor ontving.
Er waren nog meer jubilarissen o.a. Albert Oosterkamp die 40 jaar muzikant is, Mathijs Corporaal 25 jaar lid en nog drie leden die allen 12.5 jaar lid van Voorwaartst zijn met name Diane van Leusen, Patrick Wobben en Jeroen van der Graaf. De voorzitter sloot de avond af met de vrijwilligers en sponsoren te bedanken, al met al was het een geweldige avond die gezamenlijk afgesloten werd met een toegift.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500