Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Milieustraat Van Dijk Containers dagelijks open

Geplaatst op: 12 november 2014

Van Dijk Containers heeft de milieustraat deze zomer opnieuw ingericht. Particulieren zijn sneller en veiliger van hun afval af, omdat het bedrijf een speciaal deel van het terrein voor hen heeft ingericht. De milieustraat van Van Dijk Containers is iedere werkdag van 07.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur open.

Die ruime openingstijden zijn nog lang niet bij iedere Genemuidenaar bekend. “Sterker nog: ik denk dat veel inwoners ook niet weten dat ze met al hun afval bij ons terecht kunnen”, vertelt Jan van Dijk van Van Dijk Containers, terwijl een volgende auto met een aanhanger vol bouwafval de weegbrug oprijdt. Auto’s rijden werkelijk op en aan bij het bedrijf op het industrieterrein.

Particulieren komen hout, bouwafval, tapijt, groen en restafval brengen. Na het wegen kunnen ze het terrein van Van Dijk Containers oprijden en zelf het afval uitladen. “In het verleden moesten ze hun afval op dezelfde plek als bedrijven brengen. Met de vernieuwde milieustraat investeren we in meer veiligheid. Vrachtverkeer en personenauto’s zijn nu heel goed gescheiden”, zegt Van Dijk, die erop wijst dat de tarieven bij Van Dijk lager zijn dan bij de milieustraten in omringende gemeenten.

Wellicht heeft de relatieve onbekendheid van de Genemuider milieustraat te maken met de naam. Van Dijk Containers zorgt soms voor verwarring. “Die naam van ons familiebedrijf is zo ingeburgerd dat we daarvan geen afstand nemen, maar daardoor weten Genemuidenaren soms niet wat we allemaal doen. Tapijtrecycling is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wij zamelen afval van de tapijtindustrie in en maken daarvan een product dat onder meer in de automobiel- en cementindustrie wordt gebruikt”, legt Tiemen van Dijk uit.

Buiten die opdrachtgevers in binnen- en buitenland richt Van Dijk Containers zich echter ook op de particulieren. Vandaar ook de vernieuwde inrichting van de milieustraat. Van Dijk Containers is gevestigd aan de Sisalstraat 37.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500