Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tentoonstelling Vogellust gaat gewoon door

Geplaatst op: 18 november 2014

De tentoonstelling van Vogellust in d’ Overtoom gaat vanaf donderdag gewoon door. Het vervoersverbod voor pluimvee is ingetrokken. Vanaf  donderdag kunnen liefhebbers de vogelpracht in al zijn facetten van kleur en zang weer bewonderen. Vogellust is een toonaangevende vereniging in de omstreken en menig vogelliefhebber weet inmiddels de weg naar d’Overtoom te vinden. Ook is er weer een verkoopklasse aanwezig.

Er worden weer veel vogels tentoongesteld, zoals natuurlijk de kanaries in diverse kleurslagen en vormen en allerlei tropische vogels, waaronder Afrikaanse en Australische prachtvinken. Maar ook de Europese cultuurvogels en uiteraard de kleine en grotere soorten kromsnavels ontbreken niet. Voor de kwekers is het spannendste moment uiteraard de bekendmaking van de mooiste gekweekte vogel, waaraan de uitreiking van het Bondskruis is verbonden.

De opening en bekendmaking van de winnaars is donderdagavond om 19.30 uur en hierna is de zaal voor iedereen toegankelijk. Vrijdagavond en zaterdagmiddag worden aantrekkelijke zaalverlotingen gehouden, waaronder een half varken als hoofdprijs is te winnen. Ook de prijzenboom is weer ruimschoots voorzien van allerlei leuke en attractieve prijzen. Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen om de kweekresultaten van de vogelvrienden van Vogellust met eigen ogen te bewonderen.

Plaats en openingstijden: verenigingsgebouw d’Overtoom te Genemuiden:

 

Donderdag     20-11   van      20.00 – 22.00 uur

Vrijdag           21-11   van      10.00 – 22.00 uur

Zaterdag         22-11   van      10.00 – 16.00 uur

Gratis entree.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500