27 juli 2024 t’ Olde Staduus

SC Genemuiden door naar 3e ronde KNVB beker Noord

Geplaatst op: 19 november 2014

Anne van der Kolk (l) speelt Jasper Hoolsema (r) van Drenthina uit

Sportclub Genemuiden had weinig moeite met vv Drenthina in de 2e ronde van het KNVB districtsbeker toernooi, met een 5-1 overwinning plaatste de Groen-Witte brigade zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde.

Toch ging het in de eerste helft allemaal erg moeizaam, de druk was er wel van Gemuider kant maar scoren ging moeilijk. Anne van der Kolk opende in de zevende minuut wel de score 0-1, maar daarna lukte het maar niet om deze verder uit te breiden. Kansen te over, maar in de afwerking ontbrak de scherpte om het boek Drenthina snel te sluiten.

Drenthina kreeg zelfs de gelegenheid om langszij te komen, Tom Brinks maakte optimaal gebruik van de ruimte die hem geboden werd en verschalkte doelman Henniphof 1-1. Verder dan dit ene doelpunt zouden de Drenthenaren niet komen. Anne van der Kolk zette op slag van rust orde op zaken door zijn tweede van de avond binnen te schieten 1-2, dit was tevens de ruststand.

Na rust kwam Resokario voor Visscher en niet veel later werd van Dijk gewisseld voor Jansen en maakte Lip plaats voor Riemens. Genemuiden zette aan en Drenthina kwam nauwelijks nog in het spel voor, Doelpunten bleven dan ook niet uit, de derde en de vierde kwamen van de voet van Tjeerd Korf, waarbij de vierde van ongekende schoonheid was. De laatste treffer was voor Jacco Riemens, hij bepaalde de eindstand op 1-5.

Zaterdag wacht IJsselmeervogels in de Topklasse, een tegenstander van een heel ander formaat.

v.v Drenthina – SC Genemuiden 1-5 (1-2).

Score verloop: 17. Anne van der Kolk 0-1, 42.Tom Brinks 1-1, 44. Anne van der Kolk 1-2, 52. Tjeerd Korf 1-3, 77. Tjeerd Korf 1-4, 89. Jacco Riemens 1-5.

Gele kaart: 26. Bas Boersma (v.v. Drenthina).