Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Show Vogellust ‘gewoon’ van start

Geplaatst op: 20 november 2014

De show van Vogellust is donderdagavond gewoon van start gegaan. Het opnieuw ingestelde vervoersverbod voor vogels heeft daarop geen invloed. Toch heeft de vereniging spannende dagen achter de rug. Nadat zaterdag de opbouw al was begonnen, werd namelijk voor het eerst een vervoersverbod ingesteld.

Omdat er dinsdag geen nieuwe gevallen van vogelgriep uitbraken, werd dat woensdag echter opgeheven. Opgelucht werd adem gehaald en met stoom en heet water de zaal omgetoverd om de vogelshow toch door te laten gaan. Uiteindelijk waren de keurmeesters allemaal voor woensdag 19 november gecontracteerd en waren ze graag bereid om de keuring pas ’s middags te laten starten.

“Na de keuring kregen we vandaag plotseling weer te horen dat er opnieuw een vervoersverbod is ingesteld. We hebben contact gehad met het ministerie en de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, maar die vertelden ons dat de show gewoon kon doorgaan”, vertelt secretaris Harry Brouwer. Hoe de vogels straks weer d’ Overtoom is nog niet bekend, maar Brouwer verwacht ook wat dat betreft geen problemen.

Of het door deze omstandigheden kwam of niet, maar de uitslag kreeg een spannende en verrassende ontknoping. Dit jaar zou het bondskruis, de bokaal voor de mooiste van de show, bij toerbeurt gaan naar de kromsnavels/parkietachtigen. Daar de laatste jaren er bij deze soorten altijd wel een vogel met 93 punten scoorde, twijfelde niemand er op voorhand aan, dat de bokaal dan ook in deze categorie terecht zou komen. Echter in deze klasse werd de hoogste score 92 punten, waardoor er een loting moest plaatsvinden tussen de kanarie bruin/rood intensief van Henri Altena en de binsenastrilde groen pastel ( beide met 93 punten ) van Wim van Lente.

Wim lootte hierbij het gunstigst en mocht voor de eerste keer in zijn kwekerscarrière deze hoofdprijs in ontvangst nemen. Uiteraard worden er weer aantrekkelijke zaalverlotingen gehouden, waaronder een half varken als hoofdprijs is te winnen. De prijzenboom is weer ruimschoots voorzien van allerlei leuke en attractieve prijzen.

De openingstijden (gratis entree!) zijn:

Donderdag 20-11 van 20.00 – 22.00 uur

Vrijdag 21-11 van 10.00 – 22.00 uur

Zaterdag 22-11 van 10.00 – 16.00 uur

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500