Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cursus boren voor dames op Superzaterdag

Geplaatst op: 21 november 2014

Het enthousiasme rond Superzaterdag 29 november in Genemuiden is groot. Bij Middenstands Vereniging Genemuiden (MVG) blijven de originele acties binnenstromen. HUBO Jan van Dijk organiseert zaterdag bijvoorbeeld een cursus boren voor dames. Kitsch & Koters heeft al 1500 loten verkocht voor een actie voor de stichting Make a Memory. Ook is er volop interesse voor de wedstrijd ‘Wie is de beste Bloemstyliste van Genemuiden’ bij Bosch Bloemen.

De verschillende winkelcentra in Genemuiden (centrum, Irenestraat, Klaas Fuitestraat) staan zaterdag bol van de verrassingen. Winkeliers hebben daarvoor veel acts, acties en aanbiedingen bedacht. Readshop Genemuiden organiseert bijvoorbeeld een ‘kleurervaringsevenement’. “Volwassenen kunnen bij ons ervaren wat kleuren met hen doet. Wij hebben veel verschillende kleurmaterialen in de winkel. Uiteraard zijn er ook mooie aanbiedingen”, vertelt Kees Dijkstra van de Readshop.

Andere workshops tijdens Superzaterdag zijn er onder meer bij Hubo van Dijk (behangen), DA Feenstra (smoothies maken), De Groene Lantaarn (kleuradvies) en bij Boekhandel de Nijstad (lezing en voorbeelden over gezonde voeding). Deelnemers kunnen bijkomen met typische winterlekkernijen. Bij Versplein De Lange en Blokker Genemuiden is snert verkrijgbaar. Vishandel Timmerman rookt op het Havenplein zalm en paling, bij Albert Heijn Bart Knap, Versplein de Lange en bij Bakkerij Slager is een proeverij. De Echte Bakker Groot Koerkamp heeft Petitfour met het MVG- logo. In één taart zit een verrassing. De ‘vinder’ mag deze inleveren bij de bakker en ontvangt daarvoor een grote taart.

Uiteraard kunnen bezoekers in de plaatselijke horeca terecht. D’ Olde Soldoat maakt een bezoek extra aantrekkelijk door een optreden van Herbert and the Roadhouse Ramblers. Bandlid Herman Mateboer gaat eerder al met zijn accordeon door Genemuiden. Ook Anders dan Normaal zorgt tussen 10.00 en 12.00 uur voor sfeer op het Havenplein.

Aanbiedingen zijn er zaterdag uiteraard ook volop. Olbatex geeft zelfs 30 procent korting op de voorraad, HUBO 15 procent op het hele assortiment. Het nieuwe MVG-lid Hilleen Mode heeft een speciaal koopjesrek. Ook Anna’s Mode is lid geworden van de MVG. Daar is zaterdag onder meer een nagelstyliste aanwezig. Anna’s introduceert daarnaast een nieuwe sieradenlijn.

Dat Superzaterdag leeft merkt onder meer Kitsch & Koters. Een rondgang langs de plaatselijke middenstand leverde al 1500 verkochte loten op. Zaterdag is er een Kinderplein bij de winkel aan de Kruisstraat. Kinderen kunnen zich daar op alle mogelijke manieren uitleven. De opbrengst van de verloting is voor Make a Memory, een stichting die belangeloos foto’s maakt van families met terminale kinderen in hun midden.

Kijk voor alle informatie op www.winkeleningenemuiden en volg @genemuidenMVG op Twitter.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500