Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vogelgriep Kamperveen besmettelijke variant

Geplaatst op: 22 november 2014

Onderzoek heeft inmiddels vastgesteld dat de vogelgriep op het vleeskuikenouderdierenbedrijf in Kamperveen het zeer besmettelijke H5N8 type betreft. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer. Dat is dezelfde variant die ook in Hekendorp en Ter Aar is vastgesteld. In Kamperveen zijn ondertussen drie bedrijven geruimd.

“Tussen het 1 km en het 10 km gebied liggen daarnaast nog 32 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Naar verwachting zijn morgen aan het eind van de dag de resultaten”, schrijft Dijksma. Zij komt zondag ook met nadere informatie over het nu geldende standstill. Dat is ook interessant voor de leden van Vogellust, waarvan de vogels nog steeds in d’ Overtoom staan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500