Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Litouwers opgepakt voor autokraken

Geplaatst op: 27 november 2014

De politie heeft afgelopen nacht bij Zalkerbroek drie Litouwers (33, 32 en 29 jaar) aangehouden op verdenking van inbraak in auto’s. Agenten zaken bij het tankstation dat de mannen spullen weggooiden. De mannen werden aangesproken en mee teruggenomen naar de weggooide tas. Op dat moment ging één van hen er vandoor. Deze man kon even later in een weiland worden aangehouden. De tweede man bleef staan en werd direct aangehouden.

In de tas bleken meerdere goederen te zitten die mogelijk van diefstal afkomstig waren. In de omgeving werd daarop gezocht naar eventueel meerdere verdachten. Op een parkeerplaats nabij Zalkerbroek werd een auto aangetroffen met daarin een man. Uit onderzoek bleek dat hij bij de andere twee hoorde en daarop is ook hij aangehouden. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. In de loop van de nacht en ochtend bleek dat er in Grafhorst ingebroken is in ieder geval 5 voertuigen aan de Kerkstraat en Branderdijk. De apparatuur die bij de mannen is aangetroffen is mogelijk afkomstig van deze auto-inbraken. Verder onderzoek moet dit definitief uitwijzen. Het is mogelijk dat nog meer inwoners van Grafhorst slachtoffer zijn geworden van inbraak in hun auto. Als zij nog geen aangifte hebben gedaan worden zij verzocht dit als nog te doen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500