Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

MVG positief over eerste Superzaterdag

Geplaatst op: 29 november 2014

Prijzen van de Pieten-speurtocht werden uitgereikt bij Top1Toys. Foto's Erik Eenkhoorn en Lysanne Polman (mode)

Middenstands Vereniging Genemuiden (MVG) is positief over de eerste Superzaterdag. Zeker in de middag kwamen veel bezoekers van buiten Genemuiden naar het centrum, de Irenestraat en de Klaas Fuitestraat. “We hoorden veel enthousiaste reacties over het gevarieerde winkelaanbod. En dat is precies waarom wij deze Superzaterdag organiseren. Veel mensen weten niet dat Genemuiden zich ontwikkeld tot een echte winkelstad”, zegt MVG-voorzitter Ben Hoogstede.

Het concept van Superzaterdag is eenvoudig: in alle MVG-winkels moet iets verrassend gebeuren en ondertussen is er het nodige vertier op straat. Zo was er muziek van Anders dan normaal en Herman Mateboer, zorgden de Pieten voor veel vertier en konden kinderen zich vermaken op springkussens en een kinderplein. Voltreffer was ook de komst van sneldichteres Marieke van Bolderen uit Zwolle die Sinterklaasgedichten op verzoek schreef. Dat leverde op drie locaties lange wachtrijen op.

Vanwege de koude kwam Superzaterdag wat aarzelend op gang. Direct na de middag stroomden de winkels van Genemuiden echter snel vol. “Ik heb mensen uit Zwolle, Wezep, Epe, Kampen en Sint Jansklooster gesproken. Radiocommercials op RTV Oost en Groot Nieuws Radio hebben dus gewerkt. Met veel publiciteit in kranten en op de social media hebben we mensen warm gemaakt om Genemuiden te bezoeken.”

En dat leidde uiteraard tot enthousiasme van de winkeliers van de MVG. Die hadden een drukke zaterdag en daarmee een mooi begin van de feestmaand december. “We zien de laatste tijd dat steeds meer winkels open gaan in Genemuiden en dat de wil tot samenwerking groeit. Straks hebben we ook nog de HEMA in het centrum. Bezoekers hebben nu gezien wat we hier te bieden hebben. Dat moeten we samen uitbouwen. Komend jaar willen we zeker weer een Superzaterdag organiseren.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500