Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel geld voor restauratie Sas

Geplaatst op: 2 december 2014

De Sas is een van de negentien monumenten waaraan de provincie Overijssel een flinke subsidie heeft toebedeeld voor restauratie. Voor het beeldbepalende rijksmonument in Genemuiden is ruim 175.000 euro beschikbaar gesteld.  Gedeputeerde Hester Maij: “Behoud van ons cultureel erfgoed vinden we van groot belang. Om deze karakteristieke panden voor de toekomst te behouden, is de expertise van vakmensen noodzakelijk. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor een restauratiesubsidie is dat er per restauratie voor ten minste één leerling in de restauratiebouw een werkplek wordt gerealiseerd.”

De subsidieregeling voor restauratie van rijksmonumenten is sinds vorig jaar van kracht en is bedoeld voor grootschalige restauratieopgaven. Samen met het Rijk –daar kunnen eigenaren een onderhoudssubsidie aanvragen- zet de provincie hiermee in op het behoud van rijksmonumenten. Naast het behoud van waardevol erfgoed is de investering in restauraties ook een impuls voor de werkgelegenheid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500