Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drukke decembermaand voor Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 8 december 2014

Toermalijn

Voor de dames en heren muzikanten van Hasselts Fanfare is het een drukke maand. Zo heeft een ‘mini-fanfare’ de intocht van Sinterklaas en zijn pieten op basisschool ‘De Toermalijn’ muzikaal ondersteund. Enthousiast werden uit volle borst door leerlingen, leerkrachten èn ouders de sinterklaasliedjes meegezongen.

HAFA got’s talents

Komende vrijdag, 12 december aanstaande, wordt in samenwerking met het NOTOS sax4tet een gezellige avond georganiseerd, waarop de leerlingen blazersopleiding, maar ook leden uit het orkest individueel of in groepsverband hun kunnen laten horen. Uiteraard ontbreekt een optreden van ‘NOTOS’ en ‘d’Hakkapel’ niet op deze voor een ieder en gratis toegankelijke avond. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.45 uur in ‘Ons Gebouw’ aan de Van Haersoltelaan voor deze versie van ‘Hasselts Fanfare got’s talents’.

Zwartewaterland helpt

De week erop staat het gebouw wederom open voor muzikanten en publiek. Hasselts Fanfare steunt n.l. ‘Zwartwaterland helpt’ (voorheen radiomarathon) en daarmee Stichting ‘De Opkikker’. Al enkele weken worden er oude mobieltjes ingezameld, waarvan per mobieltje € 2.50 naar het goede doel gaat. Daarnaast wordt er op vrijdagavond 19 december een avond vol live-muziek georganiseerd in ‘Ons Gebouw’. In de vorm van een open podium wordt band(je)s uit de omgeving letterlijk een podium geven. Optredens van ‘eigen’muzikanten zullen daarbij zeker niet ontbreken. Getrakteerd wordt op een spectaculaire performance van de slagwerkgroep aangevuld met blazerssectie.
Aanvang 20.00 uur

Kerst

Naast een optreden voor de bewoners van woonzorgcentrum ‘De Hazelaar’ verleent dit jaar wederom een blazersensemble haar medewerking aan de Volkskerstzang in de Hervormde Kerk in Genemuiden en wordt de traditionele Kerstochtendrondgang door het stadje gemaakt, waarbij vanaf 6.00 uur de bevolking door fraaie kerstmelodieën gewekt wordt.

Nieuwjaarsconcert

Al enkele jaren wordt door het orkest een fraai concert gegeven in sporthal ‘De Prinsenhof’, waarbij met alle aanwezigen een toast wordt uitgebracht op het nieuwe jaar. Organisatiecomité, blazers, slagwerkers en muzikaal leiders zijn dan ook al weken druk met de voorbereidingen voor dit optreden. Vanaf 2015 wordt het een gezamenlijk optreden van orkest en drumband. U wordt muzikaal meegenomen in een ‘Reis om de Wereld’ met nummers als African Suite, Fast Samba, Het Dorp, Abba en natuuurlijk de Radetzki mars, een mars die bij een Nieuwjaarsconcert niet mag ontbreken. Als gast komt de bekende chansonnière Davine naar Hasselt. Zij zingt naast eigen nummers ook enkele werken met orkest. Noteert u het vast in uw agenda? Zaterdag 17 januari 2015.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500