Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw meldpunt voor geweld

Geplaatst op: 9 december 2014

Vanaf 1 januari 2015 is er voor de regio IJsselland een nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis IJsselland. Het huidige Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) komen hiermee te vervallen. Met de komst van Veilig Thuis IJsselland is er één advies- en meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat is prettig voor iedereen: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers van geweld én professionals die ermee te maken krijgen.

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling en wilt u hierover advies vragen of een melding doen? Dan kunt u vanaf 1 januari 2015 bellen naar het nieuwe landelijke telefoonnummer, dat in de eerste week van januari bekend wordt gemaakt. Dit gratis telefoonnummer is 24/7 bereikbaar. Bellers van de huidige telefoonnummers worden na 1 januari doorverwezen of doorgeschakeld naar het nieuwe gratis 0800-nummer.

Telefoonnummers t/m 31 december 2014

bij (vermoedens van) huiselijk geweld:              0900 126 26 26
bij (vermoedens van) kindermishandeling:       088 856 78 00

Kijk voor meer informatie op www.vooreenveiligthuis.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500