Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een jaar na een nare dag

Geplaatst op: 10 december 2014

“Willem is vannacht overleden”, zei sportverslaggever Gert Jan van den Berg een jaar geleden via de telefoon. Ik was net uit bed en twee kinderen trokken aan mijn broekspijpen. “Dat kan niet”, heb ik vermoedelijk gezegd of woorden van die gelijke strekking. Tien minuten eerder zag ik immers nog dat Willem de avond er voor een factuur had betaald. Zoals altijd zo ongeveer direct na het indienen. En de afgelopen weken sprak ik hem een paar keer in de week. Over plannen, over verhalen die geschreven moesten worden, over nieuws, over de drukte en over zijn zorgen. En nu verscheen nooit meer zijn nummer op de display van mijn mobiel.

Ruim een jaar voor zijn overlijden leerde ik Willem kennen. Ik begon als zelfstandig journalist, zocht opdrachtgevers en bedacht dat ik wellicht wel eens iets voor Genemuiden Actueel zou kunnen doen. Daarom spraken we op een zaterdagochtend  af bij De Biezen. De ook al overleden Karst Wensink schoof aan. Capuccino, koekje en praten over de wederzijdse plannen. Willem vertelde dat hij met de vut wilde en dan nog meer tijd en energie in Genemuiden Actueel zou steken. Hij sprak met een gedrevenheid die deed voorkomen alsof hij binnen een jaar ook pakweg Amsterdam Actueel, New York Actueel en Kaapstad Actueel wilde oprichten. De samenwerking was snel beklonken: ik zou proberen wekelijks een interview aan te leveren en zou de gemeenteraad verslaan.

In het jaar dat volgde bleek Willem de opdrachtgever die het vaakst belde. Meestal onder het eten. “Ik bel je zo terug”, zei ik tegen niemand zo vaak als tegen Willem. Vaak wilde hij dat ik iemand interviewde. “Ik heb het hem al gevraagd, hij weet er van…”, zei hij dan. Regelmatig sloot hij zijn telefoontjes af met iets in de trant van: “Die artikelen vinden de mensen mooi….we gaan rustig zo door!”

Dat is er helaas niet van gekomen. Van een interview in de week ben ik ineens eigenaar van Genemuiden Actueel. In het afgelopen jaar ontdekte ik waar Willem zijn tomeloze energie vandaan haalde. Genemuiden Actueel is een soort van verslaving waarvan je moeilijk los komt. Dat heeft te maken met het nieuws dat nooit stopt en de reacties van de lezers. Willem Timmerman maakte van Genemuiden Actueel in ruim tien jaar een lokaal instituut. Een prachtig levenswerk dat goed beheer en onderhoud verdient. Dat doen we bij Genemuiden Actueel met volle inzet. Desondanks blijft 10 december een nare dag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500