Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies sluiten jaar wel goed af

Geplaatst op: 14 december 2014

Het was weer een turbulent weekje in Geallemuun afgelopen week. Chouffies groot en klein schrokken zich het apezuur toen men dinsdagavond hoorde dat het bestuur de botte bijl er bij de vereniging er in gooide. Sportclub zou niet verder gaan met zijn hoofdtrainer en zijn assistenten terwijl de spelers groep niet was geïnformeerd. Red Garnaal, Dickie Rick en van Wijnos volgend seizoen op straat? Gelukkig bleek het te gaan om het eerste elftal en kon menig chouffie opgelucht adem halen.

Of nouja gelukkig, de chouffies hadden graag gezien dat het contract van Van Dijkhuizen, Beens en voormalig 4e chouffie keeper Drost werd verlengd voor de langere termijn. Mensen die het beste met de club voor hebben, en tevens club mensen dien je niet zomaar de laan uit te sturen volgens de mening van de meeste chouffies! Tot zover de “goede tijden slechte tijden” soap want ook afgelopen zaterdag mochten de kabouters weer gewoon dartelen op Campie Weteros.

En er mocht wel gebald worden tegen het tweede elftal van de markante studenten vereniging “ The Knickerbockers” uit het altijd gezellige Groningen. De studenten staan op een verdienstelijke 2e plek in de “La Chouffe Topklasse” op maar liefst 4 punten van ACV 4. Dit verschil kon terug gebracht worden naar één, echter moest er dan wel gewonnen worden van de Chouffies. U snapt het al, die vlieger gaat niet op!

Ondanks een thuiswedstrijd toch personele problemen voor Red Garnaal en de zijnen. Good old Sjonnie Tiggelaar werd maar weer eens van stal gehaald, en ook werden vanuit het tweede 3 man aan de selectie toegevoegd. Dat het e.e.a. comminicutatief wat beter kan blijkt wel weer want prompt stonden er 16 fitte spelers op het wedstrijd formulier. Onder het motto liever te veel dan te weinig werd er klokslag half 1 afgetrapt. De studenten lieten meteen zien dat het wou voetballen op Camp Weteros, en hadden stiekem het tikkie takkie een beetje bij de chouffies afgekeken. Maar als je tikkie takkie hebt uitgevonden weet je ook het antwoord daar op, en zo was het ook. De Chouffies lieten zich niet overbluffen en namen zelf de leiding via Wouteros Keutelos. De Grunnigers konden hier niet veel tegen over zetten, het spel was tot aan de 16 aardig maar niet bijzonder goed. Aan de andere kant kreeg Sportclub diverse kansen op een ruimere marge, echter het vizier stond (nog) niet op scherp.

Na rust loerde geallemuun op de 2-0, en deze bleef ook niet lang uit. Na een geweldige aanval (zoals zovelen dit seizoen) was het weer Wouteros die binnen werkte en zo enig lucht verschafte. Dat de Chouffies niet op de “nul” kunnen ballen werd wel weer eens duidelijk. Een vrije bal welke vanuit de positie van de verslaggever zeker houdbaar leek leverde toch de aansluiter op voor de studenten. Nog een spannend kwartier te gaan, maar wie anders dan Tomassi maakte 5 minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid een einde en besliste het duel. 3-1 voor de Chouffies en zo word er toch nog glansrijk afscheid genomen van een fantastisch jaar sportief gezien.

 

2014 Leverde de Chouffies de 2e titel op rij op, een bijzondere prestatie omdat het jaar hiervoor de titel ook al was behaald. Ook in de reserve 1e klasse kunnen de mannen zich prima redden, op één wedstrijdje na zijn de gladiatoren nergens echt weg gespeeld. Petje af dus voor de kabouters van het derde! Nu mogen de mannen genieten van een welverdiende winterstop, op 7 februari van het aankomende jaar mogen de schoentjes weer uit het vet, dan word de competitie en tevens de race voor handhaving hervat uit tegen Meppel 2. Handhaving is voor de Chouffies doelstelling nummer één, om zo ook komend seizoen uit te komen in deze toch wel “topklasse”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500