Herman de Haan kiest voor exclusief vuurwerk
Geplaatst op: 17 december 2014
![](https://www.genemuidenactueel.nl/wp-content/uploads/2014/12/MG_0165-500x333.jpg)
Foto's Erik Driessen
Herman de Haan is al negen jaar een belangrijk vuurwerkadres voor een brede regio. De Genemuider ondernemer mikt daarbij steeds meer op exclusiviteit. “Wij kiezen voor kwaliteitsvuurwerk dat veilig is en een betere kleurstelling heeft. Daarbij willen we kopers zoveel mogelijk kwaliteit voor zo weinig mogelijk geld bieden”, zegt Jan Willem van Wendel, de vuurwerkspecialist bij Herman de Haan.
“Dit is bijvoorbeeld een nieuw merk. Pangu. We zijn de enige in een wijde regio die dit in het assortiment heeft. Het is vuurwerk dat tegen het professionele aan zit, maar wel betaalbaar blijft”, legt Van Wendel uit tussen een imposante voorraad dozen en verpakkingen. En dan moet hij de deuren naar de bunkers waar de voorraad ligt, nog openen. Bij Herman de Haan zijn ze kortom helemaal klaar voor de vuurwerkperiode. “Bestellen kan nu al, kopen kan de laatste drie dagen van het jaar. Wat dit jaar is veranderd is de tijd waarin je vuurwerk mag afsteken. Dat was altijd 10.00 uur , nu mag het pas vanaf 18.00 uur.”
Dat Herman de Haan kiest voor kwaliteit, blijkt uit meerdere redenen. “Steeds meer is vuurwerk geperst in plaats van gerold. De Chinezen kunnen daardoor sneller en beter produceren. Het handwerk met alle mogelijke menselijke fouten verdwijnt. Dit materiaal is bovendien milieuvriendelijker. Het papier verpulvert na afsteken, zodat je niet wekenlang vuurwerkafval tegenkomt. Ik verwacht dat dit de toekomst is. Buiten dat is vuurwerk steeds constanter. De garantie dat het ook echt werkt, is steeds groter.”
Herman de Haan heeft de vuurwerkhoek in de zaak gereed. Die biedt een mooi overzicht van het aanbod. Ondanks de landelijke discussie over nut en noodzaak, verwacht Van Wendel dat Genemuiden ook dit jaar weer massaal vuurwerk koopt. “Maar mensen kiezen dan wel voor exclusief vuurwerk. En daarvoor kunnen ze prima bij ons terecht. Zelfs uit Zwolle en Kampen komen mensen hier naar toe.”
Gepubliceerd door Erik Driessen