Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Herman de Haan kiest voor exclusief vuurwerk

Geplaatst op: 17 december 2014

Foto's Erik Driessen

Herman de Haan is al negen jaar een belangrijk vuurwerkadres voor een brede regio. De Genemuider ondernemer mikt daarbij steeds meer op exclusiviteit. “Wij kiezen voor kwaliteitsvuurwerk dat veilig is en een betere kleurstelling heeft. Daarbij willen we kopers  zoveel mogelijk kwaliteit voor  zo weinig mogelijk geld bieden”, zegt Jan Willem van Wendel, de vuurwerkspecialist  bij Herman de Haan.

“Dit is bijvoorbeeld een nieuw merk. Pangu. We zijn de enige  in een wijde regio die dit in het assortiment heeft. Het is vuurwerk dat tegen het professionele aan zit, maar wel betaalbaar blijft”, legt Van Wendel uit tussen een imposante voorraad dozen en verpakkingen. En dan moet hij de deuren naar de bunkers waar de voorraad ligt, nog openen. Bij Herman de Haan zijn ze kortom helemaal klaar voor  de vuurwerkperiode. “Bestellen kan nu al, kopen kan de laatste drie dagen van het jaar. Wat  dit jaar is veranderd is de tijd waarin je vuurwerk mag afsteken. Dat was altijd 10.00  uur  , nu mag het pas vanaf 18.00 uur.”

Dat Herman de Haan kiest voor kwaliteit, blijkt uit meerdere redenen. “Steeds meer is vuurwerk geperst in plaats van gerold. De Chinezen kunnen daardoor sneller en beter  produceren. Het handwerk met alle mogelijke menselijke fouten verdwijnt. Dit materiaal is bovendien milieuvriendelijker. Het papier verpulvert na afsteken, zodat je niet wekenlang vuurwerkafval tegenkomt. Ik verwacht dat dit de toekomst is. Buiten dat is vuurwerk steeds constanter. De garantie dat het ook echt  werkt, is steeds groter.”

Herman de Haan heeft de vuurwerkhoek in de zaak  gereed. Die biedt een mooi overzicht van het aanbod. Ondanks  de landelijke discussie  over  nut  en noodzaak, verwacht Van Wendel dat Genemuiden ook dit jaar  weer massaal vuurwerk koopt. “Maar mensen kiezen dan wel voor exclusief  vuurwerk. En daarvoor kunnen ze prima bij ons terecht. Zelfs uit Zwolle en Kampen komen mensen hier naar  toe.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500