Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jongen gewond door vuurwerk

Geplaatst op: 26 december 2014

Een 13-jarige inwoner van Nijeveen raakte eerste kerstdag gewond nadat hij illegaal vuurwerk had afgestoken. Een strijker ontplofte in zijn hand en het slachtoffer liep dan ook zwaar letsel op aan zijn vingers. De jongen werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar ontfermde zich een plastisch chirurg over de 13-jarige.

De opslag van illegaal vuurwerk levert vaak levensgevaarlijke situaties op. Ziet u ook veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Bel dan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Gevaar

Met name het afsteken van illegaal vuurwerk of het experimenteren met vuurwerk kan voor gevaarlijke situaties zorgen; zowel voor degene die het afsteekt als voor de omgeving. De politie richt zich in de opsporing op het meest gevaarlijke vuurwerk, de zogenaamde Bigfive.

.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500