Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Post- Landman viert gouden huwelijksjubileum!

Geplaatst op: 7 januari 2015

Foto Enrico Kolk

Op 7 januari 1965 traden Helmich Post en Willempje Landman in de toenmalige gemeente Zwollerkerspel in het huwelijk. Burgemeester Bilder gaat hen vandaag (7 januari),precies 50 jaar later, persoonlijk feliciteren met dit heugelijke feit.

Willy werd geboren en groeide op in Mastenbroek en Helmich is geboren en getogen in Genemuiden. Willy en Helmich leerden elkaar kennen Mastenbroek. Zij trouwden en gingen wonen aan het Kerkplein in Genemuiden. In 1978 betrokken zijn een nieuwbouwwoning in de Fazant. Daar wonen ze nog steeds met veel plezier. Helmich en Willy kregen 2 kinderen, een zoon en een dochter. De familie werd in de loop der jaren uitgebreid met 6 kleinkinderen.

Helmich heeft eigenlijk altijd bij Breman Beheer gewerkt. Hij was daar stafmedewerker. Willy was voor haar huwelijk werkzaam in de gezinsverzorging. Later heeft ze nog jaren voor de thuiszorg in Genemuiden gewerkt.

Willy en Helmich waren jarenlang zeer actief in op sociaal maatschappelijk vlak. Samen zetten zij zich graag in voor de gehandicapte en zieke medemens. “Dat ‘samen doen’ en ‘er zijn voor de zwakkere medemens’ vinden wij allebei heel belangrijk”, benadrukt Willy. Helmich heeft zich naast zijn werk jarenlang ingezet voor de gemeenschap als gemeenteraadslid.

Het echtpaar geniet nog een goede gezondheid. Samen maken zij dagelijks een lange wandeling en Willy houdt erg van handwerken.

Ter ere van hun gouden huwelijksjubileum wordt er later een klein feestje gevierd met familie, vrienden en kennissen.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500