25 april 2024 t’ Olde Staduus

Dames 1 Ruutvoorn verliest ruim

Geplaatst op: 10 januari 2015

Afgelopen zaterdag werd het volleybalseizoen hervat. Ruutvoorn had voor de kerst een goede reeks achter de rug en hoopte als nummer 6 van de ranglijst een goede pot te kunnen laten zien tegen SVI wat op de derde plek stond. Er werd gestreden en Ruutvoorn speelde zeker niet haar slechtste wedstrijd tot nu toe, maar SVI was gewoon te sterk.

In de eerste set kon Ruutvoorn door hard werken aanhaken en tot 14-14 bleef het dan ook gelijk op gaan. De goed scorende middenaanval van Ruutvoorn kwam echter al gauw onder druk te staan, doordat SVI met twee blokkeersters sterk deze aanvalsters stonden op te wachten. Mede door een sterk fungerende libero was de verdediging van SVI erg sterk. De eerste set eindigde in 25-22 voor SVI.

In de tweede set stoomde SVI door en vooral passend zakte Ruutvoorn door het ijs. Met een servesserie van 10 punten stonden de dames na een paar minuten al achter met 11-2. Deze set was het dan ook snel gedaan: 25-14.

De derde set was de set waarin een puntje te behalen geweest was. De dames uit Genemuiden wisten zich te herpakken. Met meer servesdruk kon er gelijk in het begin van de set een klein gaatje geslagen worden. Ook werd er beter geblokkeerd aan Genemuider zijde, maar SVI bleek taai en wist langzaam in te lopen. Op 23-23 was het weer SVI wat wist door te pakken en zo werd het 3-0.

De vierde set was Ruutvoorn toch ietwat geknakt door het nipte verlies van de vorige set. Er werd nog wel gestreden, maar de echte overtuiging miste. SVI kwam dan ook niet meer onder druk te staan en met 25-18 hield het voor Ruutvoorn in dat er geen punten bijgeschreven konden worden.

Komende zaterdag spelen de dames weer thuis tegen de Swette Switters.