Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel eremetaal voor EGSV

Geplaatst op: 18 januari 2015

Zaterdag organiseerde de KNGU de tweede plaatsingswedstrijd in IJsselmuiden. EGSV verscheen met 10 teams aan de start en bereikte veel mooie resultaten.

De wedstrijd begon al vroeg voor drie nieuwe, jonge teams van EGSV. De twee juniorenduo’s die uitkomen in de categorie E niveau draaiden allebei een goede oefening met nog een paar kleine foutjes. Het duo Laura Heij en Ronja Kubbenga behaalde met een score van 23.25 een knappe 5e plaats. Het duo Lauren Landsman en Ester Eenkhoorn haalde zelfs een score van 24.40 en vielen hiermee net naast het podium en werd vierde. Daarna was het de beurt aan het junioren trio van EGSV dat ook mee doet op E niveau. Pien Feenstra, Britt Visscher en Ashley Jager lieten een superoefening zien en dat viel ook de jury op. Zij werden met een score van 25.20 eerste. Een topprestatie voor een team wat pas sinds september samen traint!

Daarna was het de beurt aan de Senioren duo’s van EGSV die uitkomen op D-niveau. Het duo Nena de Lange en Marinske Nekeman maakte helaas een hele grote fout aan het begin van de oefening. Ze maakten de oefening nog wel goed af, maar hun oefening was niet meer waard dan 21.40. Daarin tegen liet het duo Loïs Lassche en Beatrice Vinke een nagenoeg foutloze oefening zien die gewaardeerd werd met een score van 24.80. Bij de prijsuitreiking kregen deze meiden een bronzen medaille omgehangen.

In dezelfde wedstrijdronde waren ook de senioren trio’s E-niveau aan de beurt. Het nieuwe trio Lindy van Dijk, Noa Eenkhoorn en Maaike Kleine liet een goede oefening zien met nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes. Het leverde hen een score van 24.40 en een zesde plaats op. In dezelfde categorie ook Diede Pleijsier, Maran Eenkhoorn en Noëlle ten Hoeve. Dit team werd vorig jaar in de junioren categorie 3e op het NK en zis dit jaar doorgestroomd naar de senioren. Hoe groot deze stap ook is voor deze meiden, ze horen er zeker thuis want met een score van 25.80 werden zij ruimschoots eerste!

Als laatst mochten de D-niveau senioren trio’s hun oefening laten zien. Famke Timmerman, Marilyn jager en Sharon Bergman haalden met een score van 24.85 een hele goede vierde plaats. Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman kwamen hier twee tiende boven en met een score van 25.05 wonnen zij brons. Als laatst was het de beurt aan het nieuwe trio Germaine van Dalfsen, Brigitte van Dalfsen en Inge Breman. Zij lieten een foutloze oefening zien die werd gewaardeerd met een score van maar liefst 26.30 en met een halve punt voorsprong op de nummer twee kregen zij heel verdiend het goud omgehangen.

Foto 17-01-15 17 56 06 Foto 18-01-15 12 43 21 Foto 18-01-15 12 43 22 Foto 18-01-15 12 43 23 (1) Foto 18-01-15 12 43 23

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500