Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roeland en Kanis clubkampioen

Geplaatst op: 25 januari 2015

Elk jaar vinden de clubkampioenschappen bij de Zwartewaterruiters plaats. Een leuke en sportieve strijd om de felbegeerde titel Allround Clubkampioen 2015. Dit jaar ging de titel bij de paarden naar Alène Roeland en bij de pony’s ging de titel naar Lisanne Kanis. Ook werd er gestreden voor de titels allround reservekampioen, dressuurkampioen en springkampioen. Zwartewaterruiter Michelle de Goede won de eerste prijs in Dronten.

De dag begon al vroeg met dressuur. Elke combinatie rijdt twee proeven en degene met het hoogst aantal punten over beide proeven wordt dressuurkampioen. Lisanne Kanis reed met haar pony Elavsca twee fijne proeven. De jury gaf haar 192 en 201 punten. Met deze score werd Lisanne dressuurkampioen. Alène Roeland reed met haar paard Da Vinci naar 195 en 199 punten. Deze hoge punten waren goed voor de titel dressuurkampioen.

Na de dressuur werd het parcours opgebouwd en ging de strijd voor Allround Clubkampioen verder. Deze titel kan alleen behaald worden wanneer een combinatie zowel de dressuurproeven als de springparcoursen gereden heeft.

Joel Zwanepol reed met zijn pony Sunflower tweemaal een foutloos en snel parcours. Hiermee behaalde hij een tweede en een eerste plaats. Bij elkaar opgeteld was deze score goed voor de titel springkampioen bij de pony’s. Lisanne Kanis reed met Elavsca ook twee foutloze rondes en stond hiermee op een derde en tweede plek. Deze score werd opgeteld bij de dressuurpunten van Lisanne. Omdat zij hier erg hoog gescoord had, won zij met een totaal van 393 punten de titel Allround Clubkampioen 2015 bij de pony’s. Béanke Roeland reed met haar pony Flex met dressuur naar een tweede plaats met 197 en 187 punten. Ook met springen was Béanke goed op dreef. Met een totaalscore van 388 punten waren zij en Flex allround reservekampioen.

Bij het paardenspringen was Dianne Fuite met C-biscuit F erg succesvol. De combinatie reed als enige tweemaal een foutloze ronde en won hiermee de titel springkampioen. Voor zusjes Alène en Béanke Roeland was het een nek aan nek race. Na de dressuur was het verschil slechts 3 punten waarna de strijd tijdens het springen verder ging. Béanke Roeland behaalde een eerste en een vierde plaats met haar paard Charisma. Alène Roeland reed naar een zesde en tweede plaats met Da Vinci. Allebei kwamen ze op een totaalscore van 391 punten. In dit geval geeft de dressuur de doorslag en mocht Alène Roeland de titel Allround Kringkampioen 2015 in ontvangst nemen. Béanke Roeland zette een knappe prestatie neer door nogmaals allround reservekampioen te worden.

Al met al was het dus een erg gezellige, spannende en sportieve dag voor alle leden en vrijwilligers van de Zwartewaterruiters.

Michelle de Goede reisde met haar paard Amazing Black af naar een springwedstrijd in Dronten. Hier won zij in de zware klasse Z/ZZ een mooie eerste prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500