Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Drenkeling’ Nijeveen was figurant

Geplaatst op: 27 januari 2015

De pop in het water van de Binnenweg in Nijeveen die zondag diverse hulpdiensten deed uitrukken blijkt gebruikt te zijn als figurant in een film tegen het gebruik van alcohol in het verkeer.

Omstanders belden zondagmiddag de alarmcentrale 112 omdat ze een kind in het water zagen drijven. Onder andere een duikteam van de brandweer rukte vervolgens uit. Toen de huldiensten aankwamen hadden omstanders de drenkeling al uit het water gehaald. Het kind bleek een pop in kinderkleren.

De politie riep maandag getuigen op zich te melden om te achterhalen wie verantwoordelijk was voor de ogenschijnlijk misselijkmakende grap. Dinsdagmorgen bracht een telefoontje uitkomst; de pop was gebruikt in een film van een school die jongeren de risico’s van het gebruik van alcohol duidelijk moest maken. Als onderdeel van de rolprent was een dronken fietser, met de pop als acteur, het water ingereden. Na de geslaagde opnames waren de leerlingen vergeten de pop uit het water te halen. Voor de politie is de zaak afgedaan. Wel kregen de jongeren nog een welgemeend advies om bij nieuw acteerwerk wat zorgvuldiger met de attributen om te gaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500