Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oranjevereniging viert jubileum met grote taptoe

Geplaatst op: 27 januari 2015

Oranjevereniging Genemuiden bestaat dit jaar 35 jaar. En dat wordt onder meer gevierd met een grote taptoe op zaterdag 5 september. Op Sportpark De Wetering geven dan vijf korpsen een grootse show. Dit zijn onder meer het Kamper Trompetterkorps, Oranje uit IJsselmuiden, EVC uit Enschede en Noordervelt uit Roden.

Het is jaren geleden dat er een taptoe was. Die vond doorgaans op het Havenplein plaats, maar volgens voorzitter Henry van Dalfsen zijn de faciliteiten op het sportpark veel beter. Daar is kleedruimte, een geluidsinstallatie en de locatie hoeft niet met hekken te worden afgezet.

Oranjevereniging Genemuiden is 35 jaar geleden opgericht bij de inauguratie van Koningin Beatrix. Van Dalfsen is ondertussen zeven jaar voorzitter en al veertien jaar bestuurslid. Daarvoor bekleedde Gerrit Jan Beldman de functie en Henk Oostenbrink deed het maar liefst negentien jaar.

De taptoe duurt van 20.00 tot 22.30 uur. Voor die tijd is er een rondgang van de korpsen door Genemuiden. Leden hebben vrij toegang, niet-leden betalen 7,50 euro. Een lidmaatschap kost slechts vijf euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500