Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Arne zag ongeval Kamperzeedijk gebeuren

Geplaatst op: 2 februari 2015

Arne Pleijzier (14) was vanmorgen (maandag) ooggetuige bij het ongeval op de Kamperzeedijk. “Ik fietste met een klasgenoot naar school”, vertelt hij. “Toen zag ik ineens een auto in het water rijden, omdat het glad was.”

Hij fietste snel naar de auto die in de sloot lag. “Er was al een busje gestopt en volgens mij waren er twee mannen die in de sloot sprongen. Ze konden eerst de deur niet openkrijgen”, zegt de scholier. Even later lukte het de mannen wel om de deur open te maken en hebben zij de inzittende eruitgehaald. Die ging naar huis vanwege de kou.

Een groepje fietsers vormde zich rondom de plek des onheils om te kijken wat er aan de hand was. Zij werden van achteren geraakt door een tweede uitglijdende auto, waar de inzittende zelf uit kon komen. Arne en zijn medefietsers lagen toen echter bedolven onder de fietsen. Die zijn overigens flink beschadigd.

“We konden vrij makkelijk onder de fietsen vandaan komen”, aldus Arne. “Fietsen zijn niet zo zwaar.” Lichamelijke schade hield hij er niet veel aan over: “Alleen een beetje misselijk, want er was een stuur of een wiel in mijn buik gekomen.”

De ongevallen hadden voorkomen kunnen worden, meent hij. “Dat kan op z’n minst met strooien”, legt Arne uit, die ‘wel een beetje boos’ is dat dat nog niet gedaan was. “Toen het gebeurd was, gingen ze pas strooien.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500