Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn winnen van koploper

Geplaatst op: 7 februari 2015

De dames van Ruutvoorn wonnen zaterdag knap van de koploper VCO 58. Dat gebeurde in een spannende wedstrijd. Ruutvoorn won uiteindelijk in de vijfde set met 15-10.

Coach Edwin van der Haar had het in de trainingen al benoemd: “We hebben afgelopen week verloren van de nummer 3, maar dat wil niet zeggen dat er niks mogelijk is tegen de koploper”. En dat bleek. Vooral de eerste set was een stunt. Het was een set waarin alles klopte; er werd met veel druk geserveerd, het blok zat goed dicht en de middenaanval speelde het blok van VC058 zoek.  Met een heel snelle 25-8 had Ruutvoorn het eerste punt binnen.

In de tweede set was het spel totaal anders. Eerste serves gingen uit of in het net en in de pass werden de dames van Ruutvoorn afwachtend, waardoor de pass bleef hangen en de middenaanval slecht gevonden werd. VC058 krabbelde wat uit het dal, maar het waren vooral de fouten aan eigen kant die maakten dat Ruutvoorn de tweede set met 25-14 verloor.

In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Er waren een paar zeer lange really’s die Ruutvoorn wist te winnen, maar het was VC058 die het eerst op setpoint kwam. Ruutvoorn bleef echter vechten en Corien van de Wetering wist van 23-24 achter de set uit te serveren tot 26-24.

In de vierde set werd de pass minder en ook de servesdruk bleef achter. VC058 had kort achter het blok van Ruutvoorn een gaatje weten te vinden en het duurde te lang voordat Ruutvoorn antwoord had. 25-19 werd het deze set en zo moest er een 5e set gespeeld worden.

 

Deze set begon Geerke van der Haar met serveren en dat deed ze met veel druk. Ze wist tot 6-0 door te serveren en dat maakte de beginsituatie van deze 5e set zeer comfertabel. De voorsprong werd dan ook niet meer uit handen gegeven. Het werd 3-2 winst en daarmee stootte Ruutvoorn VC058 van de troon. SVI is nu koploper en Ruutvoorn blijft op een vierde plek.

 

Komende zaterdag speelt Ruutvoorn tegen de nummer 10, VC Sneek DS 4. Daarna ligt het even stil tot 7 maart, dan gaan de dames op bezoek in Drachten.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500