Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Langer zelfstandig wonen is mogelijk

Geplaatst op: 13 februari 2015

Anita Elken is in Zwartsluis en omgeving bekend als pedicure. Sinds vorig jaar heeft ze samen met haar twee zonen ook WZT hulpmiddelen. “Mensen weten vaak niet dat er simpele oplossingen zijn waardoor ze bijvoorbeeld langer zelfstandig kunnen wonen. Echt, voor een klein bedrag kan je leven soms al een stuk eenvoudiger zijn”, zegt Elken.

WZT hulpmiddelen speelt in op de veranderingen in de zorg. Veel mensen ontdekken die eigenlijk nu pas. “Voor hulpmiddelen klopte je vroeger aan bij de gemeente. Dat is niet meer zo. Je moet ze nu gewoon zelf kopen, hooguit heeft de gemeente daarvoor een stimuleringsmaatregel. Veel mensen weten dat nog niet. En buiten dat is het voor veel mensen ook onbekend wat voor hulpmiddelen er allemaal zijn. Mensen denken meteen aan grote voorzieningen zoals trapliften, maar je hebt ook hele kleine producten die toch veel hulp bieden.”

Via WZT hulpmiddelen zijn die allemaal te bestellen, in principe kan alles geleverd worden. Elken noemt het bedrijf ‘een webwinkel om de hoek’. ‘’Naast onze website, komen wij in de regio ook veel bij mensen thuis. Wij bieden ook hulp als het gaat om het leveren van advies op maat. Mensen staan vaak versteld van de mogelijkheden. Soms denken ze dat ze een huis moeten verbouwen om zelfstandig te kunnen blijven wonen, maar een trap- of huislift is ook een uitkomst. Dit is uiteraard vele malen goedkoper dan een verbouw.’’

Naast de grotere hulpmiddelen/aanpassingen, kunnen ook de kleine hulpmiddelen de oplossing zijn. ‘’Op het moment verkopen wij bijvoorbeeld veel douche- en toiletsteunen die zonder boren eenvoudig bevestigd kunnen worden. Ook de verhoogde toiletbrillen en toiletsteunen kunnen de oplossing zijn. Daarnaast zijn hulpmiddelen bij het aan- en uitkleden ook erg populair, denk hierbij aan een hulpmiddel voor het aan- en uittrekken van kousen.’’

‘’De hulpmiddelen zijn niet alleen handig voor ouderen. Vergeet niet dat mensen na een operatie ook vaak tijdelijke ondersteuning nodig hebben. Ook voor deze doelgroep hebben wij veel producten in ons assortiment en kunnen wij advies op maat leveren.’’

Anita Elken werkt al 35 jaar in de zorg en deze ervaring komt nu goed van pas. ‘’Ik weet wat er op de markt is en kan mensen goed adviseren.  Vaak kan ik de mensen zelf adviseren, maar mocht dit niet zo zijn, dan kan ik doorverwijzen naar bijvoorbeeld ergotherapie. De meeste mensen weten niet wat er allemaal verkrijgbaar is, daarbij kunnen wij ook helpen. Eigenlijk is dat doodzonde. Soms worstelen ze met problemen die gemakkelijk zijn op te lossen. Het gebeurt zelfs dat mensen verhuizen, terwijl dat met bepaalde hulpmiddelen helemaal niet nodig is.”

De webwinkel bevat de meest populaire hulpmiddelen. Staat een hulpmiddel niet op de site, dan kunt u contact met ons opnemen.

Kijk voor alle informatie op www.wzthulpmiddelen.nl of neem contact op met 038 – 850 91 76 of via info@wzthulpmiddelen.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500