29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Dames Ruutvoorn winnen opnieuw

Geplaatst op: 14 februari 2015

Dames 1 van Ruutvoorn heeft de overwinning op de koploper een vervolg gegeven. Uit in Sneek werden de plaatselijke volleybaldames verslagen. Ruutvoorn liet daarbij nog wel een set liggen tegen de laaggeplaatste Friezinnen en won met 1-3.

Het was een moeizame wedstrijd in Sneek. Het spelen in de enorme hal, een ander merk bal en weinig pit in het spel zorgden voor twee spannende sets. Het werd 25-23 en 27-25 voor Ruutvoorn.

Er waren goede servesseries en Suzanne Boschman en Henriette Eenkhoorn wisten met hun middenaanval het Sneker blok prima te ontwijken, maar er waren ook servesfouten, slechte passes en er miste scherpte.

Hierdoor lukte het Ruutvoorn niet definitief afstand te nemen van VC Sneek. Uiteindelijk hielden de dames het hoofd koel en werden beide sets gewonnen.

De derde set duurde slechts 15 minuten. Corien van de Wetering wist 10 punten op rij te serveren met haar diepe floaterserve. Na haar servesserie was het 18-2 en zo was het verder slechts een kwestie van de set geconcentreerd uitspelen.  Het werd 25-11.

In de vierde set was de concentratie weg. De pass kwam minder goed aan en zo werd ook de aanvalsdruk minder. Sneek serveerde een aantal keren sterk en Ruutvoorn had last van eigengemaakte fouten. Zo werd de vierde set verloren met 25-22.

Ruutvoorn heeft twee zaterdagen geen wedstrijden in verband met de voorjaarsvakantie. Op 7 maart hervatten de dames de competitie. Ze reizen dan weer af naar Friesland en bezoeken dan dit keer de Turfstekers uit Drachten.