Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Resokario realistisch na zware blessure

Geplaatst op: 17 februari 2015

'Reso' speelde onlangs nog zijn 300e duel voor Sportclub. Foto Helmich Lubberts

De loopbaan van Rainier Resokario lijkt voorbij. Hij hoorde vandaag dat het voor 99 procent zeker is dat zijn kruisband is gescheurd. “Tuurlijk was dat even een klap, maar ik ben ook realistisch. Als ik ga werken aan een terugkeer, ben ik straks 38 jaar. Ik denk niet dat ik dat moet willen”, aldus de verdediger die zaterdag tegen Ajax bij een ongelukkige actie geblesseerd raakte.

Zelf dacht hij meteen dat het mis was. “Ik hoorde krak. Wat minder hard dan vijf jaar terug toen ik ook een kruisband afscheurde, maar wel hetzelfde geluid. De knie werd alleen niet dik, waardoor fysiotherapeut Patrick Vos dacht dat het misschien meeviel. Zondag werd ie toch dik en kon ik hem niet meer buigen. Maandagochtend kon ik meteen bij Patrick terecht en die schrok best even. Dinsdagochtend constateerde dokter Stomphorst van de Isala Klinieken dat het vermoedelijk de kruisband is. Hij kon niets anders bedenken. Binnen nu en twee weken moet een MRI uitwijzen of die diagnose klopt.”

Maar Resokario denkt van wel. En daarmee komt een einde aan een lange loopbaan bij Sportclub Genemuiden, waarmee hij onder meer twee kampioenschappen meemaakte. Een afscheid had hij nog niet gepland, zegt hij dinsdagavond. “Nee, ik voelde me juist fit en zat voor mijn gevoel weer op topniveau. Daarom had ik min of meer besloten dat ik er nog een jaar aan vast zou plakken. Dat besluit neem ik jaarlijks. Nu is de situatie heel anders. Vijf jaar terug heb ik bewezen dat je als 31-jarige terug kunt keren na zo’n blessure. Tot huilens toe heb ik in de sportschool gezeten. Heel eerlijk: dat kan ik nu niet meer opbrengen.”

Wel heeft Resokario de beslissing genomen dat hij zich in ieder geval laat opereren. “Ik ben een sportman en vader van drie kinderen. Ik hou van voetbal en tennis. Straks wil ik wel gewoon een balletje kunnen trappen met mijn kinderen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500