Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Complimenten…. (column Laura Duitman)

Geplaatst op: 27 februari 2015

De medewerkers van het Olde Staduus zijn complimenteus, maar meestal komt er na het complimentje er nog iets achteraan, en willen ze gewoon iets van me gedaan krijgen of schuilt er een grapje achter. Met sommige complimentjes, gaan bij mij de alarmbellen rinkelen en kan ik al raden wat de achterliggende gedachte hiervan is. Ik word dan achterdochtig van deze complimentjes en dan reageer ik met: vertel op, wat is er aan de hand.

Het zal wel iets zijn wat vrouwen aanvoelen, want mannen kunnen het namelijk ook nooit goed doen. Want wanneer hij zegt ‘Schat, wat zit je haar mooi’, bedoelt hij gewoon dat hij die avond Feyenoord – AS Roma wil kijken, en kun jij je geliefde “Wie is de Mol avondje” wel vergeten, en zit je vervolgens in je uppie met de tablet in de keuken ‘Wie is de Mol’ te kijken. Vanmorgen liet ik trots een foto op mijn telefoon zien van mijn pas gekochte vloerkleedje van een niet nader te noemen grote woonketen die pas gevestigd is in Zwolle. Erik Driessen is er dol op, heb ik gehoord tenminste.

Het is een bontgekleurd vloerkleed, die perfect in mijn interieur past, en ik ben er helemaal mee in mijn nopjes. Een medewerker reageert enthousiast; Wat een mooi kleed, en wat een mooie kleurtjes! Daarna valt het even stil en zegt ze; is dat voor een babykamer of zo? Ben je zwanger? Ik verslik me in mijn kop koffie, die had ik niet aan zien komen. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen rammelende eierstokken, en het vloerkleedje ligt nu te pronken in mijn woonkamer.

De waterleiding in het spoelhok lekt en aangezien ik naast mijn werk als werkbegeleider ook fungeer binnen het Staduus als liftmonteur, telefoniste en alarminstallatiemonteur bezit ik ook al aardig wat loodgieter bekwaamheden. Een medewerker vraagt wat ik aan het doen ben met de lekkende kraan. Daarna zegt hij met lach: “Jij kunt ook echt alles he Laura, ik ben zo blij met jou! Maar zijn het niet toevallig je darmen die zijn gaan lekken? Heb ik ook wel es last van hoor…”

Je kunt wel stellen dat ik het soms zwaar te verduren heb tussen alle mensen die iets van me gedaan willen krijgen. En dat ik best lompe opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd krijg. Maar ik moet er niet aan denken om tussen  mensen te moeten werken die geen goed gevoel voor humor en zelfspot hebben en niet het achterste van hun tong durven te laten zien. 1 Maart a.s. is het Nationale Complimenten dag. Wat een onzin hoor ik je al denken. Maar geef jij ze wel es? Een complimentje zomaar aan iemand?  Want met een complimentje geef je iemand persoonlijke waardering en oprechte aandacht.  En wie wordt daar nou niet blij van? Let er wel op dat je het oprecht meent, en ga niet overdrijven, want dat hebben wij vrouwen namelijk meteen door…

Succes!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500