Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

250 wedstrijden voor multifunctionele Van der Kolk

Geplaatst op: 7 maart 2015

Foto Sijmon Last

Anne van der Kolk kreeg zaterdag bloemen omdat hij 250 wedstrijden in Sportclub 1 heeft gespeeld. Hij debuteerde op 18 augustus 2007 in een bekerwedstrijd tegen Urk. Ruim zeven jaar later is hij helemaal ingeburgerd in Genemuiden. Hij is getrouwd en heeft een zoon. Daarnaast werkt hij al leerkracht op het Agnieten College in Zwartsluis.

Van der Kolk, zoon van een Genemuider vader, begon zijn loopbaan bij Blauw Geel in Ede. Na een periode bij Bennekom, kwam hij in Jong Ajax terecht, maar daar brak hij niet door. Via opnieuw Bennekom kwam Van der Kolk bij Sportclub Genemuiden terecht. Hij scoorde ondertussen 52 doelpunten.

Volgens bestuurslid Raymond van Dijk is Van der Kolk een technisch vaardige multifunctionele speler met ‘een conditie als een paard’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500