Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub zit in een moeilijk parket

Geplaatst op: 7 maart 2015

Foto Sijmon Last

Sportclub Genemuiden heeft zich in een moeilijk parket gebracht door thuis met 1-2 van degradatiekandidaat Hoek te verliezen. De Zeeuwen hadden desondanks het meeste recht op de overwinning. Genemuiden kon alleen met opportunistisch voetbal in de slotfase een vuist maken.

Anne van der Kolk schoot Genemuiden nog goed uit de startblokken. Vlak na zijn huldiging voor 250 wedstrijden in het eerste team soleerde hij door de Zeeuwse verdediging, waar na hij net naast schoot. Van der Kolk was sowieso een van de uitzonderingen in een zwalkend Sportclub dat al snel de mindere bleek van Hoek. Dat kwam redelijk onverwachts op 0-1 door een grove fout in de verdediging, maar had daarna geen kind aan Genemuiden. Een enorme knal op de lat was een volgend wapenfeit. In feite was iedere bal over de middenlijn meteen levensgevaarlijk. Jacco Riemens geselde aan de andere kant nog wel een keer de lat met een schot uit de tweede lijn.

Dat bleek ook na rust. Genemuiden kwam goed uit de kleedkamer, probeerde wat af te dwingen, maar kreeg de 0-2 op een presenteerblaadje: Van Lente haalde een Zeeuw in het zestienmetergebied onderuit en de penalty werd binnengewerkt. Daarna kon Hoek de wedstrijd meerdere keren afmaken, maar de ploeg liet de grootste kansen onbenut, waarmee het Genemuiden in de wedstrijd liet. Kansen konden de groen-witten niet afdwingen, maar via de individuele klasse van Martijn Jansen werd het toch 1-2. De aanvaller schoot plotseling uit de draai raak.

Daarna zette Genemuiden wel aan en kreeg het ook kansen, maar Hoek was in de counter minstens zo gevaarlijk. Beide ploegen konden echter niet meer scoren, en invaller-scheidsrechter Wijna besloot in de allerlaatste seconde een handsbal van Hoek niet tot strafschop te promoveren. Ten onrechte volgens velen, maar echt aanspraak op meer mocht Sportclub eigenlijk niet maken.

Dat moet nu na een week rust over veertien dagen naar Lisse. En opnieuw is de opdracht daar simpel: winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek zaterdagmiddag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500