Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hema eind mei open

Geplaatst op: 9 maart 2015

“Zoals het er nu uitziet, gaan we eind mei/begin juni open”, vertelt franchisenemer Pepijn Keijser van de toekomstige Hema in Genemuiden. “Het liefst ga ik natuurlijk zo snel mogelijk open. Maar dat kan ik alleen niet beslissen. Er moet van één grote winkel vier kleine gemaakt worden.”

“Ik ga wél rookworsten verkopen”, weerspreekt hij de geruchten. “Alleen geen gebak, maar dat heeft ermee te maken dat de winkel daarvoor te klein is.” Keijser krijgt 540 m2 van het pand, waar tot november de Boni huisde. Volgens hem is de winkel te vergelijken met de Hema in Stadshagen. “Alleen dan mooier”, grinnikt hij.

De franchiser is volop bezig met sollicitatiegesprekken. “We hebben veel sollicitanten”, vertelt hij. “De afgelopen week heb ik veel met parttimers gesproken, en die komen ook deze week aan bod. Zoals het er nu uitziet, gaan we 180 uur per week inzetten. Het gaat dan om tussen de zeven en de tien mensen. Dat zijn voornamelijk mensen uit Genemuiden.”

Ook bakkerij Slager, slagerij Van Ingen en kwalitaria Genemuiden krijgen een plekje in het pand. Keijser maakte inmiddels kennis met de eigenaren daarvan. “Ik kijk er heel erg naar uit om met hen te gaan samenwerken. En dat op een hele mooie plek: midden in het centrum.”

Dat het aantal parkeerplaatsen rondom het winkelpand teruggebracht wordt naar dertig in plaats van de huidige vijftig, hoeft geen probleem te zijn, volgens Keijser. “We hebben het Havenplein nog. Ook denk ik dat er veel mensen op de fiets komen. Als ik naar Genemuiden toega, is er in ieder geval altijd plek.”

Op de plek van kwalitaria Genemuiden had Keijser wel liever een Hema-lunchroom gezien, bekent hij. “Maar dat is prijstechnisch een hele investering. Een ik moet ook al een nieuwe Hema investeren. Ik gun mijn collega-ondernemers die ruimte wel. Wij versterken elkaar.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500