Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel records voor DEK-zwemmers

Geplaatst op: 9 maart 2015

DEK Genemuiden zwom zaterdag in Hattem deel 4 van de Competitie. Dat betekende een lang programma (41 onderdelen) met 33 zwemmers van DEK en veel persoonlijke records! Martijn Gerritsen en Edwin Kanis zorgden samen voor een knappe prestatie: zij zwommen beiden een nieuw clubrecord op de 100 meter Vlinderslag met 1.05.31.

Richard Ruijg zorgde voor de grootste verbetering van zijn persoonlijk record: 152% op de 200 meter schoolslag (3.21.44). In totaal zijn er 42 persoonlijke records gezwommen, dat betekent dat vrijwel iedereen een of meer PR’s zwom. Een prestatie om trots op te zijn!

DEK was goed voor twaalf eerste plaatsen, vijf tweede plaatsen en acht maal een derde plaats op de individuele nummers. Op de 4 x 50 wisselslag Dames zwommen Harryelle Eenkhoorn, Demi Visscher, Andrea van Dalfsen en Sophie  van Someren naar een eerste plaats, waarbij Harryelle en Demi samen met Lisanne Kanis en Marianne Naberman  vervolgens ook nog goed waren voor goud op de 100 meter wisselslag!

Op de 4 x 25 vrije slag gemengd zwommen Steijn Schutten, Laurens van der Pligt, Maritha  de Jager en Myrthe Bosman naar een keurige tweede plek. Tot slot is het vermelden waard dat, behoudens een overnamefoutje bij de Estafette, geen DEK-zwemmers zijn gediskwalificeerd.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com .

Op 14 maart zwemt DEK vanaf 17.15 uur in De Bestevaer de 5e ronde van de 10-kamp.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500